reede, 1. november 2013

Nii lähedal ja samas nii kaugel


Nii lähedal ja samas nii kaugel


 


Antud pealkirja saab antud hetkel kasutada mitmet pidi ja mitmel põhjusel ja sellest aga edasi.

Oleme jõudnud nüüd otsapidi Dubaisse. Stockholmist Dubaisse möödus lend igati ilusti. Lennukiks sellel reisil oli Boeing 777-300. Kõik sujus laitmatult, lennuk oli mugav, meeletu meelelahutussüsteemiga ICE, millel telekanaleid üle tuhande, filme sadades ja ka uuematest uuemad filmid saadaval, sateliittelefon igal reisijal ja internetivõimalus, mis jäigi sellel lennul tarbimata, kuna tegevust oli piisavalt. Toiduvalik oli piisav ja väga maitsev. Martin proovis lambapraadi ja meie Rihoga jäime kana juurde, lisaks ohtralt veini ja rummi, kes mida aga soovis.

Maandudes üle õhtuse Dubai jäi silma ka maailma kõrgeim hoone Burj Kalifa. Esialgne plaan oligi, minna pilvelõhkujat külastama aga kuna Emirates väitis, et kuna meie äralennuni on aega vaid 4 tundi, siis jääb see aeg meile napiks, et suudaks ära käia ja õigeaegselt ka tagasi jõuda, siis loobusime sellest plaanist lõplikult ja vaatasime seda vaid kaugustes säramas ja läksime Emiratesi kulul sööma Tai kiirsööki.

Lisaks Burj Kalifale on Dubai praegune lennujaam on aga samuti meeletu ehitis. Jõudmaks maandumisvärava juurest söögikohtadeni kulus ca 15 minutit kiiremat kõndi ja just teavitati, et Dubai avamas kohe kohe ka veel suuremat lennujaama, mis kandideerimas maailma suurima lennuvälja tiitlile. Kõht täis ja meel hea, selgus aga infotabloole vaadates, et meie lend on edasi lükatud ca 2 tundi.


Läksime küll kohe õigust nõudma, et saada tasuta hotelli aga meie kurvastuseks, peaks olema kahe lennu vahe 8 tundi, meil aga oli see vahe kõigest natukene üle 6 tunni ja nüüd me siis siin istume ja tiksume.
 

Julgen lausuda ka teiste eest, et tunne on päris zombilik, sest tegelikult pole keegi juba teist päeva järjest maganud ja tunne suht väsinud. Mis aga sellise suure lennujaama juures tõsiselt hämmastav, et magamisvõimalused peaaegu puuduvad. Pinke kus istuda on palju aga, et suudaks seal minutitki magada….vaevalt, lihtsalt nii ebamugavad on tehtud. Kuna kõik muu tundub siin lennujaamas väga täpselt läbi mõeldud ja kõik on ultramoodne, siis arvame, et see pinkide teema on ka väga teadlikult just nii lahendatud, kuid miks just nii....
Ootame vaid lootusega, et Airbusis saame magada natukenegi.
Seega oleme Burj Kalifal nii lähedal ja samas nii kaugel ja täpselt sama seis on ka Taimaaga. Oleme jõudnud täpselt poole peale ja samas ka nii kaugel...

Aga reisimehe vaim ei murdu. Loodetavasti järgmine postitus juba Taimaalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar