kolmapäev, 13. november 2013

Phnom Pehn


Phnom Pehn


Niisiis hommikul tegime endale Vietnami viisa ära ja sebisime ka bussipileti HoChiMinchi. Tegime viimased söögid veel koduses eesti baaris ja jooksime ära bussile. Koos meie lahkumisega saabus Sihanoukville vihmJ. Buss oli meil 16 kohaline ja bussis isegi peaaegu toimimatu WiFi. Mina otsustasin magada. Vahemaa Sihanoukville ja Phnom Pehni vahel on 200km kuid buss sõitis seda vahemaad  natuke üle 5 tunni. Tee oli küll suht sirge kuid jube künklik. Phnom Pehnile lähenedes ääristasid maanteid meeletut tehaste kompleksid ja kuigi kohalik aeg oli 18 juba, siis tehase transport vooris inimestega tehase poole.
 
Prügimäed tehaste ees.
Rahvaveokid ootamas tehase ees.
Veel üks tehas.
Tehase rahvaveok-ca 100 inimest koormaks.
Tehas.
Kes veel ei tea siis Kambodzasse on koondunud enamus Aasia tootmisest: Nike, Levis, Puma ja muud riidebrändid plus kõiksugu muud tootmine, sest tööjõud on siin odav. Tehase tööline saab kuus 60USD palka-see on ca 50EUR. Politsei saab näiteks 100USD palka(ca 75EUR/kuus). Seega jah, kuidas need inimesed siin ära elavad seda Eesti inimese loogika kahjuks ei suuda aru saada.
Samuti jäi juba esimestel meetritel silma väga palju tänavainimesi ja kerjusi, mida olen näinud vaid seni Filipiinidel ja ka seal tundus neid Phnom Pehni kõrval vähem olevat.

Nüüd siis hotellis ja lhme õhtusöögile. Homme plaan vaadata kuninga lossi ja genotsiidi muuseumit. Kui ajaliselt saame oma asjadega normaalsel ajal valmis, siis põgeneme siit veel homme õhtul Saigoni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar